Informació

Entre les dates de l’1al 4 de novembre de 2018 tindrà lloc el 42é Aplec Excursionista dels Països Catalans a la Sénia, organitzat conjuntament entre el Centre Excursionista Refalgarí, l’Agrupació Excursionista d’Alcanar, Centre Excursionista d’Ulldecona (Sudactiu) i Club Excursionista l’Esquetxe de Rossell.

Cal recordar que aquesta trobada excursionista va començar l’any 1977 i es va desenvolupar al paratge de Pinar pla -terme de Fredes, llavors organitzada per entitats excursionistes de Reus.

40 anys després volem tornar als orígens i ensenyar el nostre territori I que l’anomenem Territori del Sénia, I afegir-mos a la llista que durant uns anys hem pogut gaudir de territoris costaners de l’Alguer –Serdenya el 2011; Prada de Coflent – Catalunya nord el 2012; Andorra el 2013; Berga, al Berguedà el 2014; Pedreguer –Marina Alta el 2015; Esporles – Mallorca el 2016; i Reus – Baix Camp el 2017.

La Sénia és un poble ubicat a la riba del riu Sénia, i al recer dels Ports i de la Tinença de Benifassà i en la vist a l’horitzó el Montsià, terra de cruïlla entre Catalunya, País Valencià i Terol que 2018 acollirà aquesta edició de l’Aplec Excursionista amb tot un recull d’activitats relacionades amb la cultura, la història i la muntanya.

L’organització d’aquest Aplec, amb el poble de la Sénia com a punt de partida, vol fomentar els valors de l’educació, el respecte, la conservació i l’estima per l’entorn. També pretén difondre la història, la cultura i les tradicions dels Ports, la Tinença i el Montsià.

Es vol desenvolupar aquest esdeveniment com un intercanvi social, cultural i esportiu que permeti donar a conèixer i compartir les tradicions, cultura i història del territori del Sénia. Al cap i a la fi, vol donar a conèixer una manera de fer i de ser d’uns pobles de l’interior i mostrar-la a tots els participants de l’Aplec.

Durant els quatre dies de l’Aplec hi haurà organitzades diferents activitats: excursions, exposicions, conferències i xerrades. Aquestes activitats estaran relacionades amb la muntanya i la seva història; i també amb la nostra cultura.

Salutacions i ens veiem al territori del Sénia.